Naar inhoud

Praktisch

Dienst toerisme en stadsanimatie

Markt 1
2440 Geel


tel. 014 56 63 80
fax 014 56 63 99
toerisme@geel.be

Meer info

Varkensbedrijf De Wolkenhoeve

Logo wolkenhoeve
Educatieve hoeve
Varkenshouder Chris Peeters en zijn echtgenote Ria Nouwen hebben hun varkensfokkerij omgevormd tot educatieve hoeve, waarbij bezoekers door vensters de dieren kunnen zien. Je ontdekt er wat een varken eet, hoeveel een varken weegt en nog veel meer.

De Wolkenhoeve is een gesloten varkensbedrijf 'waar varkens zich thuisvoelen'. De dieren worden hier op grootmoeders wijze gevoederd met natuurlijke producten zoals granen, aardappelen, melk, maïs, ... Het bedrijf ontvangt groepen en heeft ook een hoevewinkel met een slagerij van zelfgeslacht varkensvlees.
Golden Pig Award
Golden Pig Award & Agrafiekprijs
In 2009 mochten Chris en Ria uit de handen van Vlaams minister-president Kris Peeters de Golden Pig Award in ontvangst nemen op de Agriflandersbeurs in Gent. De achtste editie van de Golden Pig Award legde de focus op varkenshouders, die erin slagen goede technische resultaten te combineren met een goede verstandhouding met de buren en zich als bedrijf weten te integreren binnen het platteland. Nog in 2009 ontving de Wolkenhoeve de Agrafiekprijs in de sector van de varkenshouderij en werd zo verkozen tot de meest 'Innoverende varkenshouder van België'.

Locatie
Varkensbedrijf De Wolkenhoeve
Wolkenstraat 25
2440 Geel
www.wolkenhoeve.be