Naar inhoud

Praktisch

Dienst toerisme en stadsanimatie

Markt 1
2440 Geel


tel. 014 56 63 80
fax 014 56 63 99
toerisme@geel.be

Meer info

Wandelnetwerk Kempense Landduinen

Cover Wandelnetwerk Kempense Landduinen
Wandelnetwerk Kempense Landduinen serveert 340 kilometer wandelplezier in de gemeenten Balen, Geel, Meerhout en Mol (Heidehuizen). Zoals bij het populaire fietsroutenetwerk kunnen wandelaars zelf trajecten uitstippelen langs de prima wandelpaden, met elkaar verbonden via knooppunten. De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers.
De naam verwijst naar de landduinen die hier en daar in het landschap opduiken. Het gaat om restanten van oeroude stuifduinen. Sommige zijn enkele tientallen meter hoog, andere zijn minder gemakkelijk te herkennen. Ook de Grote Nete is prominent aanwezig. Verder loopt het netwerk langs bijzondere stukken natuur en verbazend stille plekjes, fraaie molensites en charmante kapelletjes.  Af en toe botst de wandelaar op sporen van een spannend stuk geschiedenis of een intrigerend verhaal. Van de Boerenkrijg tot mysterieuze dwaallichtjes …

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Landduinen is te koop (8 euro) bij Toerisme Geel. Online bestellingen en extra wandelsuggesties op www.antwerpsekempen.be.