Naar inhoud

Praktisch

Dienst openbare werken & verkeer

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Schoolroutekaart

Je fietst iedere dag naar één van de scholen in het centrum? Fietsen is aangenaam, zeker als het in groep kan. Bovendien is het gezond, goedkoop en soms zelfs sneller dan de wagen. Sommige wegen zijn echter veiliger dan andere. Je fietst daarom best langs de veiligste routes, over goede fietspaden of langsheen rustige woonstraten. Deze routes zijn aangeduid op de schoolroutekaart. Ieder jaar bezorgt de stad via de scholen de schoolroutekaart aan de leerlingen van het 1ste middelbaar.


De schoolroutekaart moet je lezen met onderstaande opmerkingen:

  • Winkelomseheide: Hier zijn veilige fietspaden aangelegd
  • Tessenderloseweg: Er is een studie opgestart voor de aanleg van veilige fietspaden
  • Rotondes: Niet op elke rotonde hebben fietsers voorang op het autoverkeer. Bijvoorbeeld op de rotonde IOK (Antwerpseweg - Pas), moeten de fietsers voorrang geven aan het autoverkeer. We vragen de fietser hier om voor zijn eigen veiligheid bij het oversteken goed uit te kijken, oogcontact te maken met de autobestuurder en dan pas over te steken. Belangrijk om steeds de verkeersborden goed in het oog te houden zodat je als fietser weet waar je voorrang hebt of voorrang moet verlenen aan het autoverkeer.
  • Kleinhoefstraat: Aan de Kleinhoefstraat zijn verkeerslichten geïnstalleerd waardoor het oversteken veilig kan gebeuren.