Naar inhoud

Praktisch

Dienst onderwijs

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 64 00
fax 014 56 64 19
onderwijs@geel.be

Inschrijven basisschool

Je kind inschrijven

In Geel starten alle basisscholen op dezelfde dag met hun inschrijvingen voor zowel kleuters als kinderen in het lager onderwijs. Kleuters die in 2015 geboren zijn, kunnen zich inschrijven in een Geelse school vanaf 20 maart 2017. Ook kinderen die in november of december geboren zijn en dus pas in het schooljaar 2018-2019 hun eerste stapjes binnen de schoolpoort zetten, kunnen nu al inschrijven.

Kinderen met een ouder die op de school werkt, en kinderen die al een broer of zus op school hebben, krijgen voorrang. Zij kunnen al inschrijven vanaf 20 februari 2017.

Voor kinderen die een attest voor het buitengewoon onderwijs hebben gekregen, geldt een andere datum.

Bekijk de folder ‘Naar de kleuterklas in 2015-2016’ onderaan deze pagina voor meer info en adressen van de scholen. Alle ouders van kinderen, geboren in 2015, hebben in januari een brief van het lokaal bestuur ontvangen over de inschrijving. 

Maximum aantal leerlingen
In tegenstelling tot andere steden en gemeenten is er binnen de Geelse scholen geen gebrek aan plaatsen voor nieuwe kleuters. Elke Geelse kleuter kan dus ook in Geel naar school. Wel kan het zijn dat sommige scholen sneller volzet zijn dan andere.

Je kan op de website van elke school terugvinden hoeveel kinderen er maximum naar school kunnen gaan. Het aantal vrije plaatsen vraag je best na op de school.

Waarom inschrijvingsregels?
In Vlaanderen stijgt het aantal geboortes waardoor scholen een capaciteitsprobleem kunnen krijgen. De Vlaamse overheid wil iedereen evenveel kansen geven om in een school les te volgen.

Om deze nieuwe regels zo duidelijk mogelijk te maken voor ouders, hebben de Geelse basisscholen met het lokale bestuur afgesproken om op dezelfde datum de inschrijvingen te beginnen.

Heb je nog vragen? Je kan steeds terecht op de school of bij de dienst onderwijs op het stadhuis.