Naar inhoud

Praktisch

Dienst toerisme en stadsanimatie

Markt 1
2440 Geel


tel. 014 56 63 80
fax 014 56 63 99
toerisme@geel.be

Meer info

Op de fiets met helden en heiligen

Cover Brochure

Fietslus op knooppunten rond Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel van 52,7 km met een verkorting van 18,6 km

De fietslus ‘Op de fiets met helden en heiligen’ loodst je via het knooppuntennetwerk langs bijzonder religieus erfgoed in de Antwerpse Kempen. De imposante norbertijnenabdij met een bewogen geschiedenis zoals die van Tongerlo. Maar ook talloze kapelletjes, al eeuwenlang het decor voor een levendige volksdevotie.

Zeven heiligen en volkse figuren vertellen onderweg hun kleurrijke verhaal en nodigen de fietser uit om letterlijk en figuurlijk even stil te staan. Het fraaie groen en het kasteel van de Merode vormen andere blikvangers op het traject. Stuk voor stuk prima ingrediënten voor een fietstocht met ruimte voor onthaasting en rust.


Naast de brochure werd in samenwerking met AbelLife een digitale fietsbeleving van de route gemaakt. Deze digitale route kan met een smartphone gedownload worden na installatie van de applicatie “AbelLife”, (een digitaal platform voor fiets- en wandelroutes in België en Nederland). Zo wordt de fietser via zijn smartphone genavigeerd langs de route en krijgt bij de belangrijkste bezienswaardigheden toegang tot meer informatie en audio over een kapelletje of monument. Meer details kan u terugvinden op www.kempen.be

Smartphone

Praktische info
De begeleidende brochure kost 2 euro is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel.