Naar inhoud

Praktisch

Gasthuismuseum

Gasthuisstraat 1
2440 Geel


tel. 014 56 68 40
fax 014 58 68 49
gasthuismuseum@geel.be

Meer info

Activiteiten

Uit met Vlieg

“Vlieg” pakt weer groots uit in Geel tijdens de maanden juli en augustus. Dit jaar moet je je neus volgen en goed ruiken om de schatkisten te vinden. We zijn dus op zoek naar echte speurNEUZEN.

 

In de Bib is er een geurquiz voor kinderen van 4 tot 8 jaar en eentje voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Kan jij goed ruiken? Herken jij geuren? Dan is deze geurquiz echt iets voor jou.

 

Ga ook even langs bij Toerisme Geel. Ook daar ligt een zoektocht voor je klaar. Tijdens een 3 km lange wandeling krijg je doe-opdrachten, allerhande vragen en hersenbrekers, allemaal over geuren.

 

In het Gasthuismuseum volg je je neus en als je goed geroken hebt, vind je de schatkist. Hiervoor moet je natuurlijk iets doen: speel een spelletje “memory”, ruik aan de potjes: wat zit er in?  Hoe ruiken de kamers in het museum, en nog veel meer ……

Wie er de neus nog niet van vol heeft, kan zijn/haar eigen parfum maken of zelf een medicijn brouwen.

 

De gedreven speurNEUZEN die de Bib, Toerisme Geel en het Gasthuismuseum bezoeken en zo drie stempels verzamelen op hun stempelkaartje, maken kans op een superleuke prijs.

Dus ... ZEKER DOEN !

Reliekhouder

Vorming metaal

Het Gasthuismuseum organiseert in het najaar een workshop ‘onderhoud metaal’. De avond is opgedeeld in een algemeen deel met uitleg over metaal-corrosie-onderhoud en bewaring. In het tweede deel gaan we praktisch aan de slag: elke deelnemer neemt een of meerdere voorwerpen mee uit zilver, koper, messing, brons, tin. Ijzeren voorwerpen worden niet behandeld. Ook zeer interessant voor muziekinstrumenten!

 

Wanneer? Woensdag 26 september 19u-22u

Voorrang voor Geelse verenigingen en kerkraden

 

Inschrijvingen: via het online formulier van K.erf

of

via gasthuismuseum@geel.be

 

Deelname is Gratis

Contactgegevens: tel. 014 56 66 94, mail gasthuismuseum@geel.be of cultuur@geel.be