Naar inhoud

Praktisch

Dienst toerisme en stadsanimatie

Markt 1
2440 Geel


tel. 014 56 63 80
fax 014 56 63 99
toerisme@geel.be

Meer info

Stadspark

Foto stadspark

De officiële opening van het Geelse Stadspark gebeurde op 30 mei 1999. Het park bestaat uit een grote speel- en ligweide, een gedeelte met fruitbomen en een moestuin evenals een boszone met kleine vijvers. De grote eiken langs de Stationsstraat vormen een prachtige locatie om rustig te verpozen. De natuur die meestal wordt teruggedrongen in de stad manifesteert zich hier op zijn best.


De Eikenman

De Eikenman
Tijdens een voorjaarsstorm in 2003 werd in het stadspark een bijna tweehonderdjarige eik neergebliksemd. De boom brak een drietal meter boven de grond. In plaats van de rest af te zagen en te verwijderen kwam het stadsbestuur op het schitterende idee om een beeldhouwer op de resten van de stam los te laten.


Fernadez-Solino uit Ardooie ging de uitdaging aan en zag het wel zitten om een beeld uit de boom te houwen. Met hakbijl en houtbeitels begon hij de harde eik te bewerken. Het resultaat is een zittende man met het linkerbeen hoog opgetrokken. Zijn vuisten zijn zelfzeker en bewust gebald. De man kijkt vrij streng voor zich uit en heeft de ogen gesloten. Hij lijkt dwars door zijn oogleden te kijken en heeft wat van een androïde uit de ruimte. De man straalt een teveel aan zelfvertrouwen uit en beschouwt zich duidelijk als de heerser van het park.