Naar inhoud

Praktisch

Dienst toerisme en stadsanimatie

Markt 1
2440 Geel


tel. 014 56 63 80
fax 014 56 63 99
toerisme@geel.be

Meer info

Themafietsroutes in Geel

Foto Sint-Dimpnaroute

Door Toerisme Provincie Antwerpen werden drie brochures uitgegeven met themafietsroutes in Geel en omgeving. De begeleidende brochures van de Sint-Dimpnaroute, de Pater van Cléroute en de Prinsenroute zijn, net als de andere themafietsroutes te koop (1,5 euro) bij de toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen.


Sint-Dimpnaroute
De Sint-Dimpnaroute (50 km, verkortingen van 30 en 37 km) houdt de herinnering aan de Heilige Dimpna, patroonheilige van de geesteszieken, levendig. Het traject loopt bijna volledig over de rustige wegen van het uitgestrekt grondgebied van de stad Geel. Vertrek: Sint-Dimpnaplein Geel en Kerk Zammel.


Pater van Cléroute
Pater van Clé, de stichter van Sporta, kende de streek van Westerlo, Geel en Meerhout als zijn broekzak. Hij werd er geboren, hij studeerde en werkte er. De Pater van Cléroute (49 km, verkortingen van 23 km en 36 km) loopt via overwegend rustige en verharde plattelandswegen, weiden en dennenbossen. Vertrek: jeugdherberg Boswachterhuis Westerlo en Marktplein Meerhout.


Prinsenroute
Koningen en prinsen kwamen graag wandelen in de omgeving van hun landgoed te Retie. De Prinsenroute (48 km, verkortingen van 28, 32 en 42 km) voert je naar deze voormalige koninklijke domeinen. De natuur in deze streek ligt er elk seizoen betoverend bij en dit "koninklijk" traject brengt je o.a. langs de Molen van ‘t Veld. Vertrek: kerk Lichtaart (Kasterlee) of Provinciedomein Prinsenpark en Vakantiecentrum De Linde te Retie.